אקוגן דלג על בר עליון
בר עליון
Elgo אלגו
דלג על Banners
Banners

Tall-Fescue

 זרעי הטול פסקיו האיכותיים של מיובאים אלגו מפתחים צמח עמיד לשחיקה, צל ומזיקים,
 ויוצרים מרקם צפוף, עמיד וירוק כל השנה. המדשאה המתפתחת מזרעים אלו מצטיינת 
 בכושר עמידות הן בתנאי שמש מלאה והן באזורים מוצלים.  אלגו מייבאת  משניים מתוך שלוש  

 יצרניות ומטפחות זרעי הדשא הגדולות בעולם, מדי שנה בוחנת החברה זנים אלו במסגרת ה-NTEP- תוכנית הערכת הזנים האמריקאית. "אלגו השקיה" מייבאת זן אידיאלי לתנאי הארץ.

 זן זה אף נבחר כזן שזרוע מגרש כדורגל באצטדיון טרנר החדש בבאר שבע.

 

 זן AVENGER

 המלצות יישום:

 

 בזריעת מדשאה חדשה-
 1.  הדברת עשבייה – עשבים רב שנתיים רסס ב"ראונדאפ", חד שנתיים ניתן לסלק ע"י תיחוח.
 2.  הכנת קרקע ודישון - מומלץ להעשיר את הקרקע ע"י קומפוסט +לאחר מכן דשן באקוגן
      סטרטר (1.25 ק"ג ל-50 מטר), ישר את הקרקע, פורר את הרגבים בעזרת מגרפה, פזר

      דיזידור  למניעת מזיקי קרקע ולסיום הצנע הכל באמצעות מגרפה.
 3.  זריעה- פזר באופן ידני או באמצעות מפזרת דשן את הזרעים, ובאמצעות גירוף קל לעומק 2-3

      ס"מ החדר את הזרעים וכסה אותם למניעת התייבשות.
 4.  השקיה – יש להשקות 3-5 פעמים ביום (בימים חמים\ יבשים השקה יותר) עד לאחר נביטת
      הזרעים והתבססותם.
 5.  טיפול לאחר זריעה – אין לדרוך על הדשא הזרוע 3-4 שבועות לאחר נביטה. הקפד לשמור על

      קרקע  רטובה. כיסוח ראשוני יתבצע כאשר הדשא יגיע לגובה  8 ס"מ, ובהמשך  ניתן להנמיכו

      ל-5-6  ס"מ. חודשיים לאחר זריעה מומלץ לדשן עם "דשא ירוק".  

      מומלץ לא לזרוע בתקופה המתאפיינת בטמפרטורות קיצוניות!!

    שיקום מדשאה קיימת –

   הפעולה נעשית לשם סגירת קרחות במדשאות טול פסקיו קיימות: ערבב את הזרעים עם חול

   בדלי, ופזר במקומות הדלילים. לאחר הפיזור יש לשמור על לחות הזרעים עד נביטתם ע"י מתן

   השקיות תכופות במשך היום. מומלץ לבצע את השיקום בעונות המעבר (אביב וסתיו).

 

 

    המלצות לתחזוקה שוטפת:

עונה

דישון

אביב

אקוגן דשא ירוק אביב-קיץ

קיץ

- " -

סתיו

אקוגן דשא ירוק סתיו-חורף

חורף

- " -

                                          טבלת השקיה (ליטר/ מ"ר/ יום)

 אזור עונה

השפלה והחוף

ההר

נגב ועמקים

אביב

3

3.5

4

     קיץ      4  4,5      5.5
הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים
דלג על בר תחתון
בר תחתון
עבור לתוכן העמוד